Op internet is alles personal branding. Op sociale media communiceren geen bedrijven of producten met elkaar, maar personen. Dienstverlenende bedrijven zijn feitelijk niets meer dan een groep personal brands van verschillende specialisten.

 

In ontelbare managementboeken werd de afgelopen jaren gesproken over personal branding. Veel hedendaagse auteurs richten hun pijlen op zakelijke sociale media.

 

Ondernemers en zelfstandige professionals die hiermee ECHT resultaten hebben geboekt, weten inmiddels dat een goede portretfoto de beste eerste stap is. Dus wil je een goede foto van jezelf? Boek een goede fotograaf. Want… het begint met een foto.
Spreek af dat je de foto’s copyright-vrij mag gebruiken. Een goede fotograaf is een beelddenker en beeldmaker. Bespreek met hem of haar het doel van de foto, waar jouw personal brand voor staat en wat je wil bereiken.
De foto moet bij je verhaal passen. Wat wil je uitstralen? Creativiteit, zakelijkheid, degelijkheid, toegankelijkheid of exclusiviteit? Een goede foto past qua kleur bij de bedrijfskleuren. Is de huisstijl licht en fris, dan moet de foto dat ook zijn.
Een professionele fotograaf die meedenkt – en het beeld copyright-vrij levert – is niet goedkoop. Maar zo’n fotograaf is wel onmisbaar voor iedereen die personal branding en zakelijke sociaal media serieus neemt. En fijn om te weten: met een serie goede portretten kun je probleemloos drie jaar vooruit.
Bel gerust voor meer informatie: 020-4210811.