2009 Janca, Melissa en Vicky. Bijzondere vrouwen geboren als man.

 

Janca schreef de redatie: “Ik ben bij portretfotograaf Robert Elsing op bezoek geweest voor foto’s voor tijdschrift Vriendin. Hij heeft kans gezien in mij een vrouw te laten zien, waarvan ik niet wist dat die in mij woonde. Wat een ervaring om te moeten gaan staan achter die lampen en dat grote glazen oog met die grote glimlach achter die camera., die uitstraalt:  Houdt er maar rekening mee, ik leg de mooie moment wel voor je vast. Sta ik daar. Ziet Robert kans mij even niet “alleen” te laten zijn maar samen kennis te maken met hoe “een” mooi mens zoveel mooie gezichten kan hebben. Dan is zo’n sessie achter de rug, en kom je tot de ontdekking dat hij de zenuwen van vooraf heeft veranderd in een roze wolk van mooie ervaringen. Niet verwacht, nooit gedacht, stil gezwegen, toch gekregen. Robert heeft kans gezien me daar voor het grote boze oog dingen te durven te laten zien, emoties te tonen, een spontane volle lach. Dit heb ik zolang niet gekund en niet gedurfd. Hij heeft die nu voor mij gouden momenten in mijn herinnering en op de gevoelige plaat voor eeuwig vastgelegd.
Mag ik hem bedanken dat hij kans heeft gezien mij op een zo vreemde plek mij zo goed te mogen voelen.”

 

Janca, Melissa en Vicky. Bijzondere vrouwen geboren als man. Niet dat ik daar bij stil stond op het moment dat ik de dames fotografeerde. Mijn doel is altijd hetzelfde: de vrouwen zo mooi en persoonlijk mogelijk op de foto te krijgen. Maar deze vrouwen leken het bewuster te ervaren en dat was bijzonder om mee te maken.
Linda Huiberts deed de visagie. Gepubliceerd in Vriendin febr. 2010

 

De hele ervaring bracht mij op een ander idee. Als we dit voor drie vrouwen konden betekenen, dan konden we er nog veel meer blij maken. Met Wanda Zijlstra organiseerde ik een DAG VOOR TRANSEKSUELEN EN TRAVESTIETEN IN DE FOTOSTUDIO

portretfotografiePortretfoto fotostudio Amsterdam 2Portret fotostudio Amsterdam 1