Of je nu ondernemer, zelfstandig professional of werkzoekende bent, een effectieve presentatie begint met een goede profielfoto. De foto kan bepalen of je profiel bekeken wordt, of niet. Maar ook of je professioneel, betrouwbaar, toegankelijk en/of  aardig overkomt.

Zie je het belang in van een goede profielfoto, maar wil je niet direct een fotograaf en visagist inhuren? Dan heb ik wat tips voor je om het zelf te doen. Althans door iemand te laten doen, want een selfie is in dit geval geen goed idee.

 

10 tips voor een betere profielfoto

 

1. Kijk eerst even in de spiegel. Zit alles zoals het hoort, je haar goed en ben je passend gekleed?

2. Zorg voor een rustige achtergrond. Bijvoorbeeld 1 kleur of een vage achtergrond.

3. Zoom in. Maar niet verder dan ongeveer 2/3 van het beeld hoofd, 1/3 nek en schouders.

4. Kijk in de camera. We willen in je de ogen kunnen kijken.

5. Zorg dat er zacht licht in het gezicht valt. (Dus niet in de zon, dat geeft harde schaduwen.)

6. Draai een schouder iets naar de camera, want recht toe recht aan is ook maar zo… recht toe recht aan.

7. En leun op je voorste voet zodat je iets naar voren komt. Dat oogt actiever dan achterover leunen (waarbij het lijkt alsof je bang bent voor de camera).

8. Maak een paar testbeelden om je betere kant te ontdekken. (Vrijwel iedereen heeft een goede en een nog betere kant.)

9. Kies die foto eruit waarop je echt (glim)lacht. We zien direct aan je ogen of je echt lacht op niet.

10. Gebruik voor de herkenbaarheid op LinkedIn, Twitter en andere sociale media dezelfde foto.

 

 

 

Wil je het toch liever over laten aan een professional?

 

Een professionele profielfoto die helemaal bij jou personal brand past is het geld dubbel en dwars waard. Toch kan het voor veel eenpitters een hele investering zijn.

Door je bijvoorbeeld op een dag in te plannen waarop we toch al een andere opdracht hebben kunnen visagiste Wilma Scholte en ik (fotograaf Robert Elsing) soms fotosessies aanbieden voor de helft van de prijs.

Of als we een meerdere mensen op een locatie kunnen plannen duikelt het bedrag per persoon nog sneller naar beneden. Misschien ken je nog andere mensen die een goede profielfoto nodig hebben, of heb je een bedrijf waarbij meerdere personen op de foto kunnen.

Bel gerust geheel vrijblijvend voor de mogelijkheden.  Ik denk graag met je mee over het doel, de uitstraling en de kosten van jouw presentatie op internet.

 

 

Visagist Wilma Scholte

 

Hoe zo’n fotosessie dan in zijn werk gaat?

 

Je fotosessie begint bij Wilma aan de make up-tafel in de fotostudio Rapenburg 49 A te Amsterdam of op een in overleg gekozen locatie.

Na een kort overleg over je bedrijf, personal brand en/of droombaan fotograferen we in de omgeving en/of in de fotostudio tot we een mooi en professioneel resultaat hebben. Uiteraard passend bij jouw persoonlijkheid en gewenste uitstraling.

Je hoeft geen ervaring met fotosessies te hebben, want we begeleiden je met veel plezier door het ongemakkelijke moment van het poseren heen.

De beste foto krijg je geretoucheerd toegestuurd in hoge en lage resolutie en kan onbeperkt gebruikt worden voor LinkedIn, Twitter, Facebook, website, blogs, email-programma’s, lezingen, visitekaartjes, programmaboekjes en zelfs voor publicatie bij artikelen op internet en in print.

Wil je voordat je besluit jezelf aan te melden nog meer informatie? Neem dan contact op, we helpen je graag verder. Klik hier voor vervoer naar de fotostudio en parkeertips.

 

 

 

Voorbeelden profielfoto